Aktiviteter:

 

Nu är det dags för kakfrossa igen. Vi kommer att vara i 12:an vid Simbadet tisdag 9 december från kl. 18:30. Vi återkommer med mer information om kvällens program.

Känn er varmt Välkomna.

 

Road av att skriva?!

Hembygdsföreningen söker skribenter till sin årstidskrift.

Kontakta Agneta Rosén 0295-20921 alt 073-2240629.

 

Bildutställning...

Året bildutställning: "Maträtter från förr"  sammafaller med Vallonbruk i Upplands tema för i år. kommunen. Utställning vandrar nu mellan biblioteken i kommunen innan den. Kika in här så håller vi er uppdaterade med var den befinner sig just nu. 

Almanackan för 2015 finn nu till försäljning i arkivet för 100:- 

DVD filmerna: om Hasse Gille, Eldfesten samt Gunnar Ahlbäck finns till försäljning för 150:-kr/st.

 

NI ÄR VÄLKOMNA ATT BESÖKA OSS

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Du vill bli medlem  i vår förening och därmed ge ett gott stöd till vår verksamhet.

 

Vi har dels våra föreningsmedlemmar som är välkomna att lämna sina föreningsdokument till oss och vår uppgift är att bevara och förvara dessa på ett bra sätt. Vårt ändamål är nedtecknat i våra stadgar och lyder som följer;

Föreningens målsättning är att samla och bevara arkivalier från de föreningar som varit och är verksamma inom vårt geografiska område.

 

Dessutom....
Föreningen tar gärna emot gåvor från enskilda och bidrar därmed till att samla, bevara och dokumentera bygdens kulturhistoria i text och bild samt att ge kommuninvånarna, forskare och besökare tillgång till dokumentationen av föreningsliv och historia.

 

Som Du kanske vet så har vi inte bara föreningsmedlemmar utan vi har också stödmedlemmar, som vi kallar Arkivets Vänner.

Du är välkommen att bli medlem i Arkivets Vänner, om du inte redan är det.

Betala då in vår medlemsavgift som är 100:-

på bankgiro 5536-6793 till Dannemorabygdens Förenings- och Hembygdsarkiv. Glöm inte att uppge ditt namn och adress på talongen.

 

Filmdokumentären om och med Per Gunnar Ahlbäck finns nu till försäljning i arkivet för 150:-

 

Dokumentären belyser och berättar om Per Gunnars insatser inte bara i vår bygd, utan också långt utanför Dannemorabygden.

 

 

 

                

                 

Copyright ® 2012 Bygdensarkiv.se